I wanna see you smile.

Vandaag is het officieel de meest trieste dag van het jaar. Wenen. Blue Monday. Huilen. En het regent. Snotteren. En ik moet studeren. Tranen met tuiten wenen. En de smartphone doet vervelend. Luidop snikken. En en en en… Wenen in’t kwadraat dus. En de zakdoeken op mijn bureau zijn op, een klein, praktisch probleempje dus. Nog is extra wenen dan maar.

Maar nee, ik doe dit keer niet mee. Neen tegen geween, zeg maar. Een traantje af en toe hoort er bij. Oke, ik lieg. Veel traantjes regelmatig want ik ben een echt bleitbakkes. Maar vandaag niet. Vandaag ga ik lachen. Heel de dag. En ook een beetje studeren. En wat werken. Maar vooral lachen. Glimlachen. Gibberen. Grinniken. Giechelen. En meer. En luider. En vaker. ScreenShot005

Waarom moeten we meer, luider en vaker lachen? Als ons Marilyn het zegt is het waar. Daarom. En zomaar. Omdat het leuk is. En ook hierom:

  • Een kwartier lachen is even goed voor je lichaam als 2 uur slapen. Meer lachen = minder slapen = meer tijd voor leuke dingen = meer lachen enzovoort. Hoezee.
  • Tijdens het lachen gebruik je 15 spieren in je gezicht. Als je boos kijkt gebruik je er 40. Lachen is dus makkelijker en minder vermoeiend. Meer lachen = minder moe. Hoera.
  • Een paar minuten lachen is net zo inspannend als een kwartier fietsen of 10 minuten roeien. Bij het lachen verbrandt je dus calorieën. En lachen is leuker dan fietsen en roeien.
  • Er komen stoffen vrij tijdens het lachen waardoor je je beter voelt. Byebye stress.
  • Lachen werkt pijnstillend. Gewoon eens lachen en je hebt die Dafalgan niet meer nodig.
  • Lachende mensen worden aantrekkelijker gevonden. Sexy. Hallo mooie jongens.

ScreenShot008

Lekskes en een glimlach van oor tot oor (een echte gemeende hé),

Ann-Sophie

2 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s