Wijn, t’is geen venijn.

Een glas cava, een pint bier, een jeneverke, een mojito, een gin-tonic of een rum-cola light (de light is belangrijk). You name it, en ik drink het. Ik hou dus wel van een glaasje, of twee (drie, vier…). Bier heb ik altijd gelust. Niet de zoete kriek, maar the real stuff. Pintjes, Duvelkes, Leffe, Chimay, een Wolfke. Allemaal lekker. Cava, champagne of schuimwijn gingen er ook altijd in. Idem voor cocktails en co. Maar wijn, ik moest er niets van weten. Wijn was venijn voor mij. Te zuur, te houterig, te zoet, een vieze nasmaak. Ik vond het gewoon niet lekker.

Vroeger. Nu ben ik fan. Mijn kennismaking met en mijn liefde voor wijnen begon op een zomerse dag in’t zonneke op een terras. Een paar jaar geleden. Vino Verde. Kei lekker. Maar echt keikeikei lekker. Ik dronk er dan ook enkele (te veel). Andere witte wijnen volgden. Ze werden geproefd, meestal goed bevonden en altijd opgedronken. Daarna was het de beurt aan rosé. Ook geproefd, goed of slecht bevonden en ook altijd opgedronken. Dan heb je nog rode wijn. Wit en rosé vond ik (meer dan) oké, maar van rood was ik geen fan.

Rode wijn was nog steeds venijn voor mij. Te zuur, te houterig, te zoet, een vieze nasmaak. Het was geen spek voor mijn bek. Maar ik gaf niet op. Ik proefde. En proefde. Opnieuw en opnieuw. En beetje bij beetje, of beter, slokje bij slokje , vond ik rode wijn steeds minder venijn en steeds meer plezier. De meeste rode wijnen lust ik, een hele hoop vind ik lekker en sommigen vind ik héél lekker. Ik leer dus bij. Verstand komt met de jaren, en smaak blijkbaar ook!

1230023_10201296799635825_136040635_n

Een goed glas (rode) wijn, het is zo fijn! En jij, lieve lezer, wijnfan of niet? En welke drink je het liefst?

Lekskes,

Ann-Sophie

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s