Gruwelhanden.

T’is een baaldag vandaag. De zon schijnt, de lucht is staalblauw, er staat vanalles op mijn programma, maar toch, het gaat me niet af vandaag. Ik ben triestig. Niet blij. Malcontent. Unhappy. Zo’n dingen gebeuren, maar t’is niet fijn. Om minder triestig, blij, content en happy te worden doe ik dingen die ik leuk vind. Of probeer ik dat te doen. Knuffelen met de kat. Blogs lezen. Warme, dampende soep eten. En nagels lakken.

Veel mensen worden daar kriegelig, nerveus, ongeduldig of wild van, van nagels lakken. Ik word daar helemaal zen van. Het begint met het uitkiezen van de kleuren. Ja, je leest het goed, lieve lezer. Kleuren. Meervoud. Als ik niet in een opperbeste bui ben ga ik voor de moeilijkste nailarts en de vreemdste combinaties. Drie kleuren werden de gelukkige. Groen. Ander groen. En nog ander groen. Ik nam dissolvant, wattenschijfjes en -staafjes en mijn koffertje met allerlei handverzorgingsprularia onder de arm en ging aan de slag. Vol goede moed, helemaal klaar om volledig zen te worden.

In theorie een goed plan, in de praktijk wat minder. Horror oh horror. Mijn handen zien er verschrikkelijk uit. VRESELIJK. Horror. Gruwel. Het is nog maar herfst en mijn schattige, poezelige handjes zijn al helemaal getransformeerd in gruwelijke winterklauwen. Overal vellekes, slechte nagels en rode randjes. T’is om te rotten. Te wenen. Te roepen. Te schreeuwen en te bleiten. Maar ik beet door en ging toch maar aan de slag. Vijl in de aangslag. Schaartje paraat. En dan lakken maar. Eerst groen. Dan ander groen. Dan nog ander groen. Ik lakte en ik werd rustig. Zen. Kalm. Ik negeerde de vellekes, slechte nagels en rode randjes. En ik lachte zelfs een beetje. Niet groen lachen, maar echt lachen. Van goedkope therapie gesproken!

Ziehier het resultaat van mijn therapeutische sessie. En de horror, die legde ik ook even vast op de gevoelige plaat.

Groen. (Moody model, H&M) Ander groen. (Mint candy apple, Essie) En nog ander groen. (Hunt me down, H&M)

image

De kunst.

image

image

De gruwel. (Auw. Pijn. Wenen.)

image

Lekskes,

Ann-Sophie

5 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s