De kleren maken de man.

Ik ben vertegenwoordiger, ik werk dus in de sales en ik ga de baan op. Super vind ik dat. Als vertegenwoordiger vertegenwoordig je een bedrijf, dus je moet er goed voorkomen. Of toch netjes en verzorgd. In deze job geldt dus wel degelijk het motto ‘de kleren maken de man’. En dat is ook zo, vind ik, de kleren maken de man. Ook de vrouw uiteraard. Maar dit keer wil en ga ik het niet over mijn vestimentaire gewoontes hebben noch over die van andere vrouwen. Neen, vandaag staat de man centraal in mijn verhaal. De mmmmmman eigenlijk.

Bij mij op het werk is de ongeschreven regel dat je gaat werken zoals je eruit zou zien als je naar een feestje gaat. Uiteraard gaat het niet over een verkleedfeestje, is teveel bloot een no-go, zijn jeansbroeken verboden en moet het allemaal toch een beetje neutraal en deftig zijn. Voor mijn mannelijke collega’s komt het er eigenlijk op neer dat er van hen verwacht wordt dat ze gaan werken in kostuum. Strak in het pak, zeg maar. And I like it. De eerste keren op kantoor voelde ik me wat onwennig, tussen al die strak-in-het-pak-mannen. Het was impressionant en indrukwekkend en ik voelde me toch een beetje geïntimedeerd en underdressed. Nu ben ik het gewoon en ik ben fan.

ScreenShot015De tijd dat mannen zomaar iets uit de kast halen, zich 2 minuten in de badkamer bevinden en het hen niets kan schelen hoe ze eruit zien is meer en meer voorbij. En daar ben ik blij om. De gemiddelde mannenkleerkast bestaat ondertussen uit meer dan een jeansbroek, een t-shirt en een trui. En ook in de mannenbadkamers is meer terug te vinden dan enkel een tandenborstel en een tube tandpasta. Gelukkig maar. Leve de uitgebreide mannengarderobes en mannecrèmekes.

Er lopen heel wat mooie mannen rond op deze aardkluit, vind ik. Gaande van adembenemende adonissen tot de boy next door waarvan ik niet precies kan benoemen wat hem knap maakt. Maar het is in elk geval iets. De ene keer val ik op blond, de andere keer spreekt het donkere type, inclusief stoppelbaard, me meer aan. De ene heeft doordringende blauwe ogen, een andere schattige puppy-ogen. De ene knapperd heeft een buikje, de andere dan weer een superstrak afgetraind lichaam. Laat ik het er maar op houden dat ik niet op één bepaald type val. Uiterlijk dan toch. Maar toch hebben ze een ding gemeen, de mannen die ik aantrekkelijk, knap, mooi of adembenemend vind. Ze zijn verzorgd. Goed verzorgd. Misschien zelfs ijdeltuiten.

Een knappe man is dus verzorgd, ruikt lekker en is mooi gekleed. Dat aangevuld met wat zelfvertrouwen, een beetje humor, een vlotte babbel, vriendelijkheid en lief zijn maakt van een man mijn ideale man. Dus mannen allerlande, shoppen maar. Keep calm and suit up!

ScreenShot014

En jij? Op wat voor type man val jij? Of wat voor type man ben jij?

Lekskes,

Ann-Sophie

2 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s