Radio Ga Ga

Een tijdje geleden, zo ongeveer een maand of twee, was ik niet meer echt mee met de hits van het moment. Er werd wel muziek geluisterd ten huize Ann-Sophie, maar naar plaatjes die ik al kende. Sommige plaatjes, hitjes om nummers kende ik zelfs al jaar en dag. Wel muziek, maar niets nieuws onder de zon dus. En toegegeven, ook mijn kennis en ‘het op de hoogte zijn’ konden beter. Stukken beter. Ik was niet echt meer zo goed op de hoogte van de gebeurtenissen in, op en rond onze aardkluit. Sinds een dikke maand is dat helemaal anders. Door de job breng ik veel tijd door in de auto. En in de auto luister ik naar de radio. Altijd. Heel de dag. Niets eigen cd’s of mp3’s.

Ten eerste blijf ik graag op de hoogte van het wel en wee in de wereld. En aangezien ik niet meer echt mee was, heb ik nog heel wat inhaalwerk. Wie doet het met wie? Waar is de (lieve) vrede foetsie en wordt er weer volop in het rond geschoten? Hoeveel uren/dagen/weken zitten onze ministers nog aan tafel om hun zegje te doen over ons onderwijs? Wat gebeurt er nu met die ene, veel te dure trein die jan en alleman in de steek liet? Enzoverder enzovoort.

Daarnaast is het reilen en zeilen op de baan wel iets dat me aanbelangt. Dat verkeer van ons, dat is meestal kommer en kwel en ik hou helemaal niet van file. Maar een gewaarschuwd vrouw is er twee waard. Met de juiste info kan er dus af en toe een sluipwegske of twee genomen worden. Weer een auto minder in de file en ik blij. Win-win dus. Minder kommer, en minder kwel.

Ook het weerbericht kan me uur na uur weer bekoren. Stel je voor dat er toch ineens plotsklaps tropische temperaturen voorspeld worden. Met voorspellingen weet je immers nooit, ze lijken me nogal onvoorspelbaar. Of dat maak ik mezelf toch wijs, ik heb de hoop op een mooie, warme, hete en zwoele zomer nog niet opgegeven. Daarbij mag ik de mopkes van onze teergeliefde Frank Deboosere niet vergeten. Meestal zo flauw als wat, maar af en toe zit er een goeike tussen.

Dan is er nog de muziek. Natuurlijk. Uiteraard. Radio zonder muziek is als een café zonder bier. Dat klopt niet, er ontbreekt iets belangrijk. Die muziek is er in alle soorten en maten. Nieuw vs. oud. Populair vs. minder toegankelijk. Dansbaar vs. rustig. Commercieel vs. alternatief. Belgisch vs. niet-Belgisch. Tophits vs. vergeten pareltjes. Er komt dus vanalles aan bod, er is spek voor ieders bek. Niet alles is mijn ding, maar mijn muziekkennis groeit exponentieel. Of die indruk heb ik toch, in elk geval.

Last but not least zijn er de presentatoren. Sam, Siska, Linde, Peter, Herbert, Kristof, Eva, Leen, Kurt, Sven, Tom en anderen maken radio helemaal fantastisch. Ze overgieten de rijkelijke portie muzikale noten met een sausje van weetjes. Weetjes over de muziek, weetjes over de muzikant, weetjes over de actualiteit, weetjes over zichzelf. Weetjes in’t algemeen dus. Ik ga overdag wel langs bij klanten en ik heb regelmatig een van mijn collega’s aan de lijn, maar verder ben ik alleen. Alleen met de radio. De presentator van dienst is mijn gezelschap. Mijn vriend in eenzame tijden, zeg maar. Door de persoonlijke weetjes, de dagelijkse companie en het duidelijke beeld van hun kijk op de dingen, heb ik toch wel een beetje het gevoel dat ik ze ken, die Sammen, Siska’s, Peters en anderen van deze wereld.

Goed bezig Sam, Siska, Linde, Peter, Herbert, Kristof, Eva, Leen, Kurt, Sven, Tom en anderen. Doe zo verder, dan luister ik met plezier nog heel lang verder. En jij? Radiofanaat? Of liever je eigen cd’s of mp3’s? Heb je een favoriete zender of ben je een radiohopper?

Lekskes,

Ann-Sophie

8 comments

  1. Ik heb een hekel aan studio brussel :-), ja mijn gehoor is niet goed ontwikkeld :-), ik ben fan van Sven en Kurt en Wim en Anke 🙂 :-), ik zit ook heel de dag alleen met alleen de radio,……zalig!!!!

    Like

  2. Vroeger speelden er altijd cdtjes in mijn auto maar plots ben ik overgeschakeld op de gewone radio. Mijn cd’s waren op zich constant dezelfde liedjes en dat geraakte ik beu en op de radio heb ik echt een brede waaier aan songs.
    Tijdens het rijden zap ik wel wat tussen de verschillende zenders. Studio Brussel, Q-music, MNM en zelfs JOEfm passeren dan de revue. ’s Morgens luister ik ofwel naar Siska staat op ofwel naar Ornelis en Rogiers… Vroeger luisterde ik eigenlijk bitterweinig naar stubru maar de laatste tijd steeds vaker en vaker.
    En in alle eerlijkheid durf ik hier te bekennen dat als ik op zondagavond naar huis rij, ik naar Truus Druyts luister met haar programma Heartbeats. Vele rare gezichten zie ik als ik dit tegen mensen vertel maar ik luister zo graag naar Truus haar goede raad en tralalaaatjes.

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s