Lijstjes: Bye bye Blue Monday!

21 januari 2013. Deprimaandag. Of Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. Ik vond het geen leuk vooruitzicht. Door er over te lezen en radiogewijs te luisteren naar de dipjes, ongelukskes en pechmomenten van jan en alleman, word ik niet vrolijker. Vicieuze cirkel. Of besmettelijk. Ofoziets. Ik heb besloten me niet te wentelen in depressieve gedachten, niet steen en been te klagen over het weer, aangebrande appeltaart of natte voeten. Leuke dingen doen. Positief denken. Wat ik zoal doe? Niets speciaal hoor, lieve lezer. Gewoon, waar ik zin in heb. Hier, mijn bye bye Blue Monday lijstje.

Naar buiten kijken. Ik woon in een boerengat in het Leuvense. Echte buren heb ik niet. Als ik uit mijn raam kijk zie ik enkel velden. En bomen. Een weids uitzicht. Eindeloze natuur. Meestal hou ik er niet van. Stadse drukte is meer mijn meug. Maar vandaag niet. De steden liggen er maar triestig en smerig en papperig bij, terwijl ik uitkijk over een weidse witte vlakte. De takken van de bomen vol sneeuw en ijspegels. Een prachtig dik sneeuwtapijt. Ik hou er van. Uren zou ik er naar kunnen kijken. Echt winterwonderland, als je ’t mij vraagt! Zelfs de kat houdt ervan!

DSC06648

DSC06638

DSC06650

Glitternagellak. Hoe meer glitters, hoe meer vreugd. Niet meer, niet minder.

DSC06658

Een dekentje, goed geïnstalleerd afleveringen van Girls kijken. Na de afloop van Gossip Girl, ik ben er nog steeds rouwig om trouwens, viel ik even in een zwart gat wat series kijken betreft. Toen ontdekte ik Girls. En ik ben verslaafd. Écht verslaafd.

GIRLS

Online shoppen. Of kijken. Heerlijk om op allerlei websites te snuisteren in de nieuwe collecties. Ik ontdekte net een nieuwe webshop. Gespecialiseerd in mode voor een maatje meer. Op www.navabi.tv vind je allerlei moois. Leuke merken, moderne kleding. Niet enkel de typische tentenmode. Ik ben fan. Net als van de nieuwe collecties trouwens. Pastel versus fluo. Zwart versus kleur. Hoge hakken versus ballerina’s. Zoveel nieuws, zoveel moois, zoveel dat ik wil. Ik ben vooral in voor nude tinten op dit moment. Dit kleedje en de blouse van Manon Baptiste, gevonden op Navabi, staan dan ook zéér hoog genoteerd in mijn verlanglijstje. ScreenShot003                                   ScreenShot002Lezen. Of Astrid Bryan. Of Astrid Bryan en lezen. Het boek van Astrid Bryan, Amazing Astrid, leest vlot en is ontspannend. Uiteraard is het geen literair hoogstandje. En uiteraard gaat het er af en toe een tikkeltje over. En uiteraard is er veel blingbling, roze en glitter and glamour. Ideaal dus om de mondayblues te bestrijden. Gezellig in de zetel, onder een warm dekentje.

DSC06663

En jij? Wat deed jij om Blue Monday te bestrijden? Of liet je je volledig meevoeren in de depressieve gedachten? Of misschien was het voor jou gewoon een maandag als vele anderen?

(Opbeurende) lekskes,

Ann-Sophie

12 comments

 1. k heb mijn lief herdacht, zijn foto’s en urn afgestoft, zijn fotoboekje bekeken, over zijn urn geaaid, die is trouwens leeg, maar de urn is een bol, zo kan ik me inbeelden dat ik over zijn hoofd streel.
  De dode planten heb ik bewonderd, de opgehangen vetbollen op de grond gegooid omdat er geen vogel bij kwam.
  Mijn teennagels geknipt, en barbiekousen genaaid.

  Geen last van de blue monday dus.

  Like

 2. Ik woon ook in de natuur en ik vind het heerlijk. En ik ga hier iets bekennen, maar hou het voor uzelf, ik heb ook ooit eens op een verloren dag naar gossip girl gekeken en ik vond het niet slecht. Ik heb toen zelfs enkele afleveringen opgenomen.

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s