Lijstjes: Wat als ik de Lotto win.

word-schandalig-rijkDromen. Ik doe het vaak. En veel. Over de meest uiteenlopende dingen. Dagdromen bedoel ik. Of stiekem hopen dat iets gaat gebeuren. En dan plannen maken, stel dat het gebeurt. Kwestie van op alles voorbereid te zijn. Een constante in die dagdromen is het fantaseren of wensen of dromen over wat ik zou doen als ik de Lotto win. Geen gewone Lotto, maar zo’n super jackpot. Eentje van een miljard euro. Of honder miljoen euro. Een mens mag ook niet te veel willen he. Rond Kerst en Nieuwjaar zijn er meer jackpots te winnen dan anders. Telkens ik mij buiten begaf, zag ik wel ergens een reclameaffiche voor zo’n superpot verschijnen, tot op café toe. De voorbije weken droomde ik er dus op los.

 • Ik zou een auto kopen. Niet zomaar een auto. Een spiksplinternieuwe. ‘Ne chiquen bak’, zoals ze hier wel eens zeggen. Welke weet ik nog niet. Ik twijfel nog, tussen een model of vier. Zowel de Mini als de nieuwste kleine BMW, de Range Rover Evoque en de Porsche Carrera kunnen mij wel bekoren. Het zal nog wikken en wegen worden, eens dat bedrag op mijn rekening staat.
 • Ik zou mijn intrek nemen in een superdeluxe appartement. Niet huren hé, maar kopen. Iets loft-achtigs. In Leuven, vanzelfsprekend. Het is van kleinsaf al mijn droom om in’t stad te wonen. Het appartement moet een groot terras hebben, kan ik geregeld een etentje geven voor vrienden en als het weer het toelaat kan ik op mijn gemakske van de zon genieten op mijn design zonnebed. Een dressing, dat moet mijn loft ook hebben. Een hele grote, zodat alle schoenen en handtassen een eigen plekje hebben en niet moeten dringen voor een beetje aandacht. En een garage zou ook wel praktisch zijn, om mijn blitse voiture te stallen.
 • Ik zou gaan shoppen. En nog eens shoppen. En nog eens. En nog eens. En veel kopen. En nog meer kopen. Om te beginnen de muizenballerina’s van Marc Jacobs. Ze staan al lang op mijn wishlist, maar die prijs he, lieve lezers, dat is me een doorn in het oog. Of toch in elk geval een doorn in de portemonnee. Ik zou ook de echte Isabel Marant wedge-sneakers kopen. En een paar designertassen. Eentje van Chanel en een Hermes. Ook een Philippe Lim is steeds welkom. Daarnaast zou ik ook nog een tonnenvracht aan kleren kopen. Waarschijnlijk meer dan goed voor me is, maar hé, dromen mag, is het niet?
 • Een iPhone zou ik ook onmiddellijk kopen. Ik heb wel een smartphone en eentje waar ik heel tevreden van ben. Kan alles en was budgetvriendelijk. Maar toch, tegen de real stuff kan hij niet op. De iPad en de Macbook, van hetzelfde laken een pak.
 • In mijn keuken zou een keukenrobot blinken, een Kitchenaid. In een flashy kleur. Knalrood ofzo. Naast mijn espressomachine. Niet dat ik koffie lust, maar ik vind dat zo schoon en zo gezellig, zo’n echte espressomachine.
 • Ik zou een fulltime job hebben aan het inrichten van mijn loft. Ik zou uren, dagen en weken op zoek gaan naar het mooiste tapijt, de perfecte zetel en de ideale keukentafel. Ze moet uniek zijn, mijn woonst (ook als ik de lotto niet wil, wil ik een huis/appartement/loft/… vol zaken die bij mij passen). Niet zo’n kant en klaar exemplaar uit de boekskes. Het moet er strak zijn, maar toch gezellig. Het moet er netjes zijn, maar niet te.
 • Ik neem een poetsvrouw. En een strijkvrouw. Huishoudelijke klusjes zijn niet mijn meug. Ik word er ambetant van, ze zijn niet leuk om doen en je moet het telkens opnieuw en opnieuw doen. Ik ben er ook niet erg goed in, in kuisen. Ik vergeet altijd ergens wel een plekje of een vlekje, of ik maak vegen bij het ramen lappen, of ik sla een kast over bij het stof afdoen, enzoverder enzovoort. Bij strijken hetzelfde. Als ik de voorkant strijk, krijgt de achterkant kreukels en omgekeerd. Ik vergeet een mouw van een hemd te strijken of het kraagje van een polo.
 • Ik zou reizen. Heel veel reizen. Citytrippen in de winter, de meer zuidelijke contreien ontdekken in de zomer. Amerika doorreizen met een auto, een cruise maken op de Nijl, zonnen op een Mauritius, snorkelen aan de Seychellen en noem maar op.

Zeer materialistisch en egoïstisch lijstje. Maar dromen mag. De kerst- en nieuwjaarsjackpot haalde ik helaas niet binnen. Volgende keer hopelijk betere cijfers of meer geluk. En, weet je, als ik echt zo’n superlotto zou winnen, en schandalig rijk word, zou ik toch ook wel een beetje delen. Kwestie van niet te egoïstisch te zijn. En jij, lieve lezer? Om het op z’n Samsons te zeggen: had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

Lekskes,

Ann-Sophie

12 comments

 1. haha een leuk lijstje!!
  Ik denk dat ik mijn complete kledingkast laat restylen alsmede mijn huis. Ik laat een open haartje inbouwen. Ik zou voor vriendlief en mij inderdaad twee nieuwe auto’s komen. Ik zou mijn familie geven wat ze nodig hebben om het leven aannamer te maken voor ze en verder zou ik heel veel gaan reizen.

  Ik ben een tijdje niet op je blog geweest maar ik vind dat ie er leuk uit ziet zo!!

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s