W(o)ensdag: de Union Jack-editie

De Olympische Spelen zijn volop aan de gang. Geweldig is het, de hele dag door voor televisie kunnen hangen zonder zelfs het minste greintje schuldgevoel. Hoe weinig sportgenen ik ook heb meegekregen en hoe onsportief ik in het echte leven ook ben, tijdens de Olympische spelen steekt mijn sportieve alterego steeds zijn hoofd even om de hoek. Veel sporten kunnen mij bekoren, gaande van turnen over synchroonzwemmen tot hockey en decatlon. De ene keer is de sport mooi om zien, de andere keer moet ik supporteren voor de Belgen en nog een andere keer zijn de afgetrainde lichamen van de olympiërs de reden dat ik blijf kijken. Maar wat ik aan deze Olympische spelen nog meer fantastisch vind, hoewel niet in alle opzichten even fantastisch maar aangezien ik geen criticaster of sportjournalist ben, laten we dit even buiten beschouwing, is dat ze zich in Londen afspelen.

Ik ben nog nooit in Londen geweest, staat op mijn bestemmingenverlanglijst trouwens, dus de liefde voor de stad is het niet. Of het nu Londen was, of Manchester, of Amberley, of zelfs Penhurst, dat maakt me niets uit. Zolang het maar het Verenigd Koninkrijk is. Aaah, de liefde voor een land, hoor ik je denken. Maar niets is minder waar, lieve lezer. Ik heb eigenlijk niet zoveel met dat land. Slecht weer, een mentaliteit die me niet ligt en ook nog eens bakken vooroordelen. Waarom ik dan wel content ben dat dat grootse event zich afspeelt bij onze overzeese buren? Omdat ik een grote fan ben van hun vlag. Al van kleins af aan vind ik dingen met de Union Jack erop fantastisch. Toen ik een jaar of tien was scoorden de Spice Girls het ene hitje na het andere. Ze werden razend populair, en ook ik was, als kind van mijn tijd, helemaal verkocht. Ik had de cd’s en ook posters. Op mijn grote Spice Girls-poster, prijkte Gerri Halliwell aka Ginger Spice met een Union Jack-jurkje. Ik wou dat ook, ik was verliefd op dat kleedje. Jaren later ben ik niet meer echt fan van dat kleedje, iets met te kort en verkeerde indruk wekken, maar kledingstukken met de Union Jack erop, worden nog steeds gebeerd. Helaas ligt er nog niets dat door de Union Jack gesierd wordt in mijn kast.  Moeilijk te vinden, in’t algemeen. Nu, dankzij London 2012, vind je ze overal op terug, die vlag. Op truien, t-shirts, koffiekopjes, schoenen, handtassen en noem maar op. De shopaholic in mij maakt een vreugdesprong bij het zien van al dat moois, nu enkel nog kiezen. Kwestie van er niet als een Britse patriot bij te lopen.

  1. T-shirt – New Look Inspire
  2. Horloge – River Island
  3. Sneakers – All Stars – Converse
  4. Jurk – Asos Curve
  5. Zonnebril – Asos
  6. Armband – Etsy
  7. Loafers – Jimmy Choo
  8. T-shirt – New Look Inspire
  9. Top – New Look Inspire
  10. Ring – Forever21

Lekskes,

Ann-Sophie

One comment

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s