A little bit of soaps…

Vrijdag was de seizoensfinale van Thuis. Ja, help, rol maar met je ogen, lieve lezer. Het meisje achter deze blog is een Thuisfan. Een die hard Thuisfan zelfs. Sinds de eerste afleveringen ben ik, bijna dagelijks, trouw op post om de avonturen van de families Bomans, Bastiaens, Verbeeck en anderen te volgen. Ik herinner me de strijd tussen ons Marianne en ons Rosa om Walter zaliger, nog alsof het gisteren was. De moord op Jan, die kwal van een vent van ons Evaatje, het naëive kapstertje, staat in mijn geheugen gegrift. Het lijk in de vriezer van ons Marie bezorgt me nog steeds nachtmerries en als ik onze Kasper zie moet ik nog steeds denken aan dat blond, verlegen, zielige ventje in de stal van Ter Smissen. Ter Smissen bestaat zelfs niet meer. Afgebrand. Jaja, er is veel gebeurd en veel veranderd in Thuis, de voorbije jaren. En je kan het gerust voorspelbaar, typisch of van een bedenkelijk niveau vinden, maar ik vind het fantastisch. Vele beter dan Familie. De Familiefans denken nu: maar neen, Familie is veel beter. Nog spannender, nog meer intriges. Allemaal waar. En ook lekker nep. Thuis is veel echter. In Thuis praten ze normaal. Zoals jij en ik, zoals Jan en Alleman. Het dialect van Frank is fantastisch, evenals zijn uitdrukkingen. Frank heeft heel wat quotes op zijn naam staan. Eentje dat ik nooit zal vergeten, over madame Marianne, is de volgende: vanboven blinken, vanonder stinken. Stiekem moet lach ik er af en toe nog mee.

Vrijdag was het dus die seizoensfinale. Langs een kant keek ik er rijkhalzend naar uit en kon de grote dag zich niet snel genoeg aandienen. Letterklijk de grote dag. Vorig weekend trouwde niet enkel Elke met haar (prins op het) witte paard, ook Franky en Tibo werden plechtig man en man verklaard. Het stond in de sterren (en in de boekskes) geschreven, dat er op dat trouwfeest ’t een en ’t ander mis zou lopen. Maar wat, dat was de hamvraag. Als die hard Thuis-fan, is het elk jaar afwachten wat voor spannends de schrijvers dit keer weer in petto hebben als seizoensfinale. Het moet iets spannends zijn, ook iets mysterieus, iets waar de fans een hele zomer zoet mee zijn en een paar maanden geprikkeld blijven in afwachting van het nieuwe seizoen. Op fora wordt er dezer dagen druk gespeculeerd en gediscussieerd of Simonneke nu omver gereden is of doodgeschoten. De wildste verhalen duiken de kop op en de fantasie van de fans loopt soms de spuigaten uit. Ik weet het niet, de ene dag denk ik omver gereden, de andere dag denk ik doodgeschoten en als ik nog veel op die fora ga lezen geloof ik binnenkort nog dat Ingrid en Harry herrezen zijn en Simonneke, bij wijze van een sterke rentrée, Simonneke dan maar een kogel door de kop geknald hebben. Damn you, zomerstop. Het liefst van al zou ik nu al willen weten wat er gebeurd is.

Aangezien Thuis zich, pour le moment, niet meer dagelijks aandient om mijn buis, moet mijn soaphonger op aan andere manier gestild worden. Gossip Girl, Glee, Greys Anatomy. Allemaal leuk (ik volg het trouwens allemaal), maar geen echte soap. Maar ik heb een vervangsoap gevonden. Welke? Ooh, verdomme. Ik durf het amper te schrijven. Oke, here I go. Mooi en Meedogenloos is the new stuff. En verslavend dat het is. Omdat ik op zijn minst vijfentachtig miljoen afleveringen gemist heb, en ik toch wil kunnen volgen (niet dat dat zo moeilijk is, maar ik weet gewoon graag haarfijn hoe alle intriges in elkaar zitten en op welke manieren de personages met elkaar verweven of (in de echt) verbonden zijn). Bij het opzoeken op het wereldwijdeweb, stootte ik op een fantastisch filmpje. In het filmpje wordt in zes minuten volledig uit de doeken gedaan wat er eigenlijk in al die jaren gebeurd is in Mooi en Meedogenloos. Grappig, en eigenlijk besef je dan hoe belachelijk en tegelijk ook verslavend. Een never ending story. Kijk en je zal helemaal mee up to date zijn over de wondere wereld van Mooi en Meedogenloos.

Lekskes,

Ann-Sophie

12 comments

  1. Haha super leuk!! ik kijk ook van die leuke soaps, waarvan iedereen zegt dat het geen IQ waarde heeft … hersenloze tijdverdrijf noemen ze het ook wel eens.. Nou .. ik vind het heerrrrlijk

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s