What a shoe can do!

Gewoonlijk wil ik origineel uit de hoek komen. Ik zeg telkens dat ik niet mee wil doen met de massa, dat ik geen na-aper ben. Met de tijd, komt het besef dat ik dat eigenlijk wel ben. Het verstand komt met de jaren, zegt men altijd. Ik ben een na-aper, een hypevolger of een fashionvictim pur sang. Hoewel, over verstandig gesproken, is dat na-apen en slaafs de laatste modes en hypes volgen wel verstandig? Vast niet. Zou het niet net verstandig zijn om eigenlijk totaal mijn eigen ding te doen? Vast wel. Maar soit, of dat nu verstandig is of niet, doet er niet toe. Of het draagt in ieder geval toch niets bij to the point van mijn stukje. Maar nu, terug to the point. Hypes, ik doe er eigenlijk altijd (of toch heel vaak) aan mee. Cupcakes bakken: check. Zumba: check. Dit helaas niet enkel in een overbevolkt lokaal met een zeer confronterende, levensgrote spiegel met vooraan, voor die spiegel, een huppeltrutje in een überkort shortje en een miniem ding dat voor t-shirt moet doorgaan, in een of andere sportschool. In mijn kast ligt namelijk een, net niet onaangeroerd, pakket Zumba, met alles op en aan. De kookboeken van Jeroen Meus: check. Coloured skinnies: check. Gossip Girl, Glee, Grey’s Anatomy en dergelijke meer: check. (Dubbelchech zelfs in dit geval. Of moet ik trippelcheck zeggen?) Gelakte nagels in de meest flashy kleuren: check. Harry Potter gelezen: check. De Twilight-hype: check. (Al een tijdje geleden hoor, voor alle duidelijkheid. Om toch  niet al mijn credibiliteit te verliezen.) Sneakerwegdes: geen check.

De laatste nieuwe hype, sneakerwegdes, kan ik niet afvinken. Hoe kan dat nu? Ben ik toch opeens verstandig genoeg geworden om niet elke keer op de kar van een trend te springen? Neen, zeker niet. Ook niet omdat de trend me niet bevalt, in tegendeel zelfs. I’m a huge fan, om het op z’n Astrids te zeggen. Op een comfortabele manier toch een ietsiepietstie groter zijn, wie zegt daar nu nee tegen? Het enige kleine, maar toch zeer onoverkomelijke probleem, is het prijskaartjes dat aan deze schatjes hangt. De echte Isabelle Marant sneakers zou ik natuurlijk het allerliefst in mijn schoenenkast zetten. Ze zouden zeker niet misstaan tussen mijn zeer uitgebreide collectie H&M en Zara ballerina’s. Maar die prijs. Verdomme toch. Mijn zoektocht naar een versie waarvan mijn portemonee meer zou houden startte ik een tijdje geleden. De sneakerwedgdes staan nog steeds niet te pronken in mijn schoenkast of te blinken aan mijn voeten, maar ik vond ondertussen wel enkele betaalbare (jippie) alternatieven voor de Marant-pareltjes. Nu moet ik enkel nog kiezen. En dan kopen. En misschien ook eens passen, om niet helemaal onverstandig te zijn. Maar da’s maar een kleintje. Weldra ga ik kunnen zeggen: Isabelle Marant-sneaker look-a-likes: check!

(Hee!)

(Ragazzi)

(Nike)

(Ash)

(Manas)

Ben jij, lieve lezer, fan van de wedgesneaker? Of vind je het een absolute no-go?

Lekskes,

Ann-Sophie

4 comments

  1. Vanaf het begin ben ik er niet dol op geweest, maar ik houd alleen van hele hoge high heels, waar je echt op moet balanceren om in evenwicht te blijven. 😀 En anders loop ik op de goddelijke sneakers van Converse!

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s