Tribute to R.E.M.

Woensdag 21 september was voor mij geen heuglijke dag in de geschiedenis van de muziek. Om 19u keek ik naar het journaal en wat hoorde en zag ik daar: R.E.M. zet een punt achter zijn carrière. R.E.M. is wereldberoemd en dat deze band stopt zal de hele wereld geweten hebben. Je wordt overspoeld met lijstjes van hoogte- en dieptepunten uit hun carrière. Kranten en tijdschriften staan vol met de geschiedenis van de rockband. Getuigenissen allerhande van personen allerhande worden wereldkundig gemaakt. Kortom overal waar je leest, kijkt en luistert is het R.E.M. Hierdoor heb ik eventjes getwijfeld om hier een blogpost aan te wijden. Een zoveelste artikel over deze band kan jij, lieve lezer, misschien wel missen als kiespijn. Jammer maar helaas, ik ben een fan, dus wijd ik hier toch een blogpost aan. Ik ga, gelukkig voor jou, niet nog eens uitweiden over 31-jarige supercarrière van de band. Ik stootte toevallig op de tribute to R.E.M. van Coldplay.Chris Martin en de andere groepsleden staken nooit onder stoelen of banken dat R.E.M. een grote invloed op hen gehad heeft.Vrijdag 23 september gaf Coldplay een concert in Atlanta, de thuisbasis van R.E.M., en gaven ze de gelegenheid te baat om hulde te brengen aan hun Amerikaanse collega’s. Sit back, relax and listen, maar lees eerst nog even wat Chris Martin zei: “Een van onze favoriete groepen aller tijden, R.E.M., houdt ermee op en dat is jammer. Dus, met alle respect van de wereld, dit is om te tonen hoeveel ze voor ons betekend hebben. Beoordeel deze coverversie niet op haar muzikale verdiensten, het is het gebaar dat telt”.

One comment

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s