Ik ben een meisje…

Youtube-hit? Facebook-succes? Normaal ben ik vlotjes mee met deze kanalen, maar dit maal was het anders. Ik heb iets gemist. Iets missen, daar hou ik niet van. Altijd wil ik weten wat er gebeurt in, op en rond de wereld waarin jij en ik leven. Liever nog, zou ik alles zelf willen meemaken. Onmogelijk, dat weet zelfs mijn kleinste teen, maar toch kan ik me daar moeilijk bij neerleggen. Onlangs ontdekte ik zelfs dat dit kind een naam heeft, fear of missing out is de klinkende naam. Personen die lijden aan dit fenomeen, want geef toe, een ziekte kan je het niet echt noemen, noemt men fomo’s. Klinkt hip vind ik. Ik was niet enkel blij dat er een naam is voor dat onwezenlijke gevoel dat ik altijd heb. Ik was ook blij dat ik niet alleen ben met dit gevoel. Kwestie van me minder eenzaam te voelen.

Wachtend in de file, op weg naar huis, na een hilarische en ingewikkelde rit door de drukke, bochtige en doodlopende straten van Leuven op weg naar het kot van een vriendin, hoorde ik een liedje. Op zich niets speciaal zou je denken, op de radio zijn de godganse dag liedjes te horen. Maar dit liedje was anders. Helemaal anders. Om te beginnen kondigde men de song aan als youtube-hit of the moment, in Vlaanderen welteverstaan. Ik was dan ook verbaasd iets te horen wat ik nog niet kende. Want zoals ik daarnet reeds zei, ben ik als kind van mijn tijd, meestal wel up to date in verband met deze media. Maar ik moet bekennen, het was een aangename verrassing.

Wat was het een leuk liedje!  Zo eentje dat onmiddellijk voor dagen in je hoofd blijft zitten en je te pas en te onpas zingt. Tof deuntje, schoon gezongen en in dit geval: geweldige tekst. Zelden een lied gehoord waarvan de tekst, hoe simpel hij ook moge zijn, me zo snel aansprak. Hij raakte me in zijn eenvoud en maakte me op hetzelfde moment ook ongelooflijk blij. Ik moest er zowaar van glimlachen, daar in die drukke file. Boy Roy is de naam van de zanger, ‘Ik ben een meisje’ de titel van het nummer. Leuke combinatie, titel en zanger. Het clipje, zei men op de radio, is ook de moeite waard. Veertien bekende Vlaamse vrouwen lippen het liedje mee. Tof gedaan, moet je zeker eens bekijken, beste lezer.

Toeval wil, dat ik net met die vriendin van de drukke, bochtige en doodlopende straten, een gesprek had over ‘meisje zijn’. Volgens mezelf ben ik geen echt meisje-meisje. Toch niet helemaal. Volgens de vriendin ben ik op en top een meisje-meisje. Tijdens ons gesprek in de auto probeerde ik mijn gelijk te halen, maar ik kon maar een argument bedenken. Op café, achter pot en pint, ben ik graag one of the boys. Mijn vriendin was niet overtuigd, ze vond me nog steeds een meisje-meisje. Op weg naar huis na het horen van dit liedje, begon ik er nog eens over na te denken (wat moet een mens anders doen in de file?) en kwam ik tot het besluit dat ik ongelijk had. Ook van dat gevoel hou ik niet, maar dit even geheel ter zijde. Ik heb een kast vol kleren, mijn schoenencollectie kan bijna tippen aan die van Imelda Marcos, ik heb nagellak in alle kleuren van de regenboog en kom ongeschminkt de deur niet uit. Dansen is leuk en ik ben tuk op liefdesverhalen en snotter een hele doos zakdoeken vol bij een mooie film. Daarnaast vind ik het geweldig alle roddels over iedereen te weten, mannelijk schoon te bestuderen, mijn cursussen te markeren met roze fluostift, cupcakes te maken, in de zon te liggen en uren te winkelen. Daar in de file op een regenachtige donderdag leerde ik mezelf weer wat beter kennen. Omdat ik, eerlijk is eerlijk, niet graag ongelijk heb, sloot ik met mezelf een compromis. Ik ben een meisje-meisje dat af en toe toch gewoon een heel klein beetje een jongen is.

3 comments

  1. Als grootste fan van deze – tot nu nog kleine – blog, wil ik toch even kwijt dat ik een echte fomo ben. Nu voornamelijk omdat ik niet meer op dezelfde school zit en toch het gevoel heb dat ik zoveel mis! Dus hierbij een verzoek om me over ALLES – maar dan ook over alles – op de hoogte te houden. & schat, bij jou is dat volgens mij geen probleem 😉 xx

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s